Ջերմոցային մշակաբույսերի հետքերով

Այսօր մենք 2-րդ կուրսի ուսանողներս էկոլոգիայի ուսուցչուհու ընկեր Նելլի հետ միասին դասի շրջանակներում, որի թեման էր ջերմոցային մշակաբույսեր կատարեցինք փոքրիկ այցելություն դեպի Էջմիածնի Ջրառատ գյուղ որտեղ մեզ դիմավորեց մեր վաղեմի ծանոթ ՝Դանիել պապիկը։

Դանիել պապիկը մեզ ուղեկցեց իր հողամաս որտեղ մենք ծանոթացանք իր ջերմոցի հետ ուր աճեցնում են տարբեր տեսակի ջերմոցային մշակաբույսեր։

Դանիել պապիկը մեզ ներկայացրեց թէ ինչպես են ջերմոցային պայմաններում աճեցնում մշակաբույսերը։

Ջերմոցային պայմաններում բանջարեղեն աճեցնելու համար առաջնային պայմաններն են նախ ջերմոցի լուսավորությունը ջերմության, օդի խոնավության անհրաժեշտ պայմանների ապահովում ,սնուցում պայքար հիվանդությունների և վնասատուների դեմ։

Եթե անհրաժեշտ պայմանները կան ապա ջերմոցում կարելի է աջեցնել տարբեր տեսակի բանջարեղեն ։

Դանիել պապիկի ջերմոցում մենք տեսանք մի քանի տեսակի բանջարեղեն որոնցից են լոբի, բիբար,վարունգ , դդում , ռեհան մառոլ և այլ տեսակի բանջարեղեն։Իմացանք ամեն մի բույս ինչպիսի խնամք է պահանջում։ Բույսերը ջուր և թթվածին ստանում են օդակաթիլային ճանապարհով հատուկ խողովակների միջոցով։

Տեսանք նախքան բանջարեղենի աճելը ինչպիսի տեսք ունի ջերմոցը։

Добавить комментарий

Заполните поля или щелкните по значку, чтобы оставить свой комментарий:

Логотип WordPress.com

Для комментария используется ваша учётная запись WordPress.com. Выход /  Изменить )

Google photo

Для комментария используется ваша учётная запись Google. Выход /  Изменить )

Фотография Twitter

Для комментария используется ваша учётная запись Twitter. Выход /  Изменить )

Фотография Facebook

Для комментария используется ваша учётная запись Facebook. Выход /  Изменить )

Connecting to %s